Esports


 

 

Volta a peu a Algar

 

El cap de setmana del pont del 9 d'Octubre de cada any, o el més proper a aquest, se celebra la Volta a Peu a Algar. L'Ajuntament gestiona aquesta cita perquè tots els veïns i amics que ho desitgen pugan gaudir d'aquesta competició esportiva. Així com també tot aquell que vulga participar, ja que sempre vénen forans de clubs esportius o amateurs de l'atletisme de fons, que contribueixen a fer aquest certamen més gran.

 

Així, els aproximadament 8 quilòmetres, i els ara 10 quilòmetres, que cada any han de començar els participants, i que sempre varia per fer-ho diferent i particular cada vegada, contribueixen a relacionar als veïns i fomentar l'exercici sa. I perquè no tot sigua cansament, els participants sempre estan convidats a un berenar per recuperar energies (si la situació de crisi ho permet). I per descomptat a una samarreta que deixe record de la seva participació a la cursa.
 

 

 

 

 

 

Senderisme Dominical promogut per l'Associació "Anda k'Andaràs":

 

La majoria dels diumenges aquesta associació gestiona i organitza una partida de senderisme pels enclavaments propers al poble, com la Calderona, la serra d'Espadà, l'Oronet, o similars. Les rutes i camins els decideix aquesta associació per tal d'intentar variar i fer els viatges el més amens possible. Tot aquell que ho desitge es pot adherir sempre i participar amb aquest grup de senderisme i la seva relació directa entre la naturalesa i l'exercici físic.

 

 

Campionats de Frontó, Tennis i Futbet:

 

 

Tots els estius, coincidint en part amb la Setmana Cultural i Esportiva que organitza l'Ajuntament, es realitzen aquests campionats, amb la finalitat de fomentar l'esport i amenitzar els períodes estivals dels veïns, relacionant íntimament l'exercici i l'oci. Tot i que el tennis i el frontó són dos campionats històrics al nostre municipi, amb el nou camp de futbol-7 ja s'han realitzat diversos campionats i segur que serà un fix en els estius, ja que són un èxit de participació i assistència. Aquestes activitats fan més entretingudes les vacances dels veïns i visitants, i, per als que treballen, els fan més suportables els estius.

 

 

Cursets de natació:

 

Durant els estius, s'organitzen cursets de natació per a que tant xiquets com adults puguen practicar aquest esport i aprendre a nadar correctament. I puguen nadar amb comoditat en els horaris en què es desenvolupen. L'activitat i l'exercici aquàtic són enormement beneficiosos per la salut i per això tenen una alta demanda.

 

 

 

INSTAL·LACIONS ESPORTIVES AL MUNICIPI
 

 

Algar de Palància compta cada dia amb més varietat i millors instal·lacions esportives, amb l'única finalitat que tots  puguen practicar l'esport i l'exercici físic que desitgen. Instal·lacions on es desenvolupen les activitats adés esmentades i altres que els veïns poden exercir amb total llibertat i amb una gran amplitud d'horari i d'accés.

 

 

Gimnàs

 

El poble compta des de fa diversos anys amb un gimnàs al Poliesportiu Municipal, al costat del frontó i la piscina. Equipat amb una bona gamma de material, els veïns  poden anar-hi i fer exercicis sempre que ho desitgen, ja que el seu accés és lliure i gratuït, encara que sempre supeditat al correcte ús. L'Ajuntament delega en un veí de confiança que és qui gestiona les claus i les cedeix als veïns que les sol·licitin. 

 

 

 

 

 

Camp de Futbol-7

 

Algar té un camp de futbol-7 equipat amb gespa de recent generació, il·luminació pròpia, i tanca propi, perquè els veïns que ho desitgen puguen jugar a futbol en les millors condicions. El seu accés és també totalment lliure i gratuït. Només cal demanar les claus al veí designat per l'ajuntament a aquest efecte. Està ubicat en l'emplaçament de l'antic camp de futbol d 'Algar, al costat de la pista de tennis. 

 

 

 

 

 

 

Pista de Tennis y Pádel
 

 

També comptem amb una pista de tennis tancada i atra de pádel, amb il·luminació independent, perquè qui vulga puga jugar. El seu accés és lliure i gratuït, pel que és corrent veure els caps de setmana a algun veí jugant a les mateixes. Sobretot és corrent veure gent jugant quan el temps acompanya, sent el Campionat de Tennis d'Estiu o el Campionat de Pádel un esdeveniment històric del nostre poble. 

 

 

 

 

 

 

Frontó

 

La pista de Frontó està al Poliesportiu Municipal. La seua grandària la fa ser utilitzada tant per frontó com per futbet, així com per a algun acte diferent a l'esport com balls en els festes municipals. Té il·luminació particular, i el seu accés és totalment lliure. 

 

 

 

 

 

 

Piscina Municipal

 

La piscina municipal està oberta en el període estival (generalment des de finals de juny fins a finals d'agost) per a tots els veïns i visitants que es traguen el bo o abonen la seva entrada. Està ubicada al Poliesportiu Municipal i està condicionada amb gespa artificial i banys propis. És un indubtable bé del municipi, ja que suposa un goig per als veïns que fa més suportable la calor de l'estiu.