Agenda de festivitats


 

Sant Antoni del Porquet

 

 

Per finals del mes de gener té lloc aquesta festivitat en honor a Sant Antoni. Aquesta festivitat se celebra durant molts anys a Algar, on com és tradició, es beneeixen els animals pel Sr Rector de la localitat i per la nit, després d'iniciar una gran foguera amb grans troncs  d'olivera a la Plaça Major, la gent del poble i visitants torren en les seves brases carn i embotits que són repartits per l'Ajuntament. Tots en reunió, al voltant de la foguera mengen, riuen, canten i ballen amenitzats per un grup musical.

 

 

 

 

 

 

Setmana Santa - Pasqua

 

 

En Algar de Palància se celebra la Setmana Santa, amb l'emotiu "Despreniment del Crist de la Santa Creu" i l'enterrament el Divendres Sant, i el Diumenge de Pasqua amb la tradicional processó de "La Trobada" al matí i, al migdi, el també tradicional Concurs de Davantals i que data de temps immemorials.

 

 

Setmana Cultural i Esportiva

 

 

La primera setmana d'agost se celebra la Setmana Cultural i Esportiva, que està organitzada per l'Ajuntament i amb la col·laboració de totes les associacions locals, organitzant diversos actes, com ara campionats esportius, exposicions de manualitats, representacions de teatre, "Play Back" , conferències, balls, concerts i sopars populars.

 

 

 

 

Setmana de bous, “Vuitaba”

 

 

A la tercera setmana d'agost se celebra la tradicional "Vuitaba" (Bous al carrer) amb els passacarrers matinals amb els majorals, el seu típic "Berenar a la Plaça", bous, balls, discomòvils i orquestres. Una setmana sencera on el poble canvia la seva imatge i es transforma en festa i alegria.

 

 

 

 

Festes Patronals Mare de Déu Mare de Déu de la Mercè i Sant Pere Nolasc i Sant Ramon Nonat

 

 

Les Festes Patronals d' Algar se celebren en el mes de setembre i actualment són organitzades per l'Ajuntament. Els actes se celebren durant dos caps de setmana consecutius, depenent de com quede de pròxim el dia 24 de setembre dia de la Mare de Déu de la Mercè.

 

El primer cap de setmana és de festejos taurins, on s'inclou la desencaixonada del bou de "La Penya Cerril". Antigament aquest bou es nomenava el "Bou de la Festa" ja que era comprat pel poble i després la seva carn servia per elaborar les tradicionals calderes del dia de la patrona.

 

El cap de setmana següent, concretament el divendres, se celebra el dia del nostre patró Sant Pere Nolasc,i actualment també de sant ramon Nonat, tenint lloc una Missa Major cantada pel Cor Parroquial de la localitat, mascletà i un espectacle nocturn a la Plaça Major. El dissabte és el dia gran de les festes en honor a la Mare de Déu de la Mercè, els carrers s'engalanen, la Banda de Música d 'Algar recull als membres de l'Ajuntament i se celebra una Missa Major cantada. A la sortida, es reparteixen trossos de "pa beneit" i es dispara una mascletà. la qual hui es fa al pont sobre el riu Palància. A l'hora de dinar es reparteix la tradicional "Caldera". A la nit, se celebra una emotiva i peculiar processó en què els portants i els xiquets que acompanyen a la Verge es vesteixen de ", i el tradicional Ball del Mantó, amenitzat per una gran orquestra. El diumenge següent es el Dia de Difunts, en record dels nostres avantpassats, dia al qual els   més xicotets gaudixen del parc infantil i de la resta d'atraccions per a ells. Finalitza el dia amb un Sopar de Germanor a la Plaça Major per a tots els veïns i una gran "Traca" d'avís del final de les festes.